Blog en nieuws

Lees onze artikelen en blogs in dit overzicht.

Rapporteren onder de nieuwe CSRD-wetgeving

Het Slimme Handelsbedrijf kent de CSRD-wetgeving. De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een nieuwe Europese wet waar bedrijven vanaf 2024 mee te maken krijgen. Ze moeten gaan rapporteren over niet-financiële onderwerpen, zoals sociale en bestuurlijke zaken en duurzaamheid. Op dit moment zijn er zo’n 12.000 bedrijven in de EU die onder de wetgeving vallen, maar dit aantal zal naar ... Read More

Drie grote uitdagingen van voorraadbeheer opgelost

Het overzicht behouden over welke producten je kunt verkopen is ingewikkeld. Goede software zorgt voor volledige controle over je voorraad.

De gevolgen van kwetsbare import

Voor bepaalde producten is Nederland sterk afhankelijk van het buitenland. Dat zorgt voor kwetsbaarheden en veranderende handelsstromen.

3 manieren om te anticiperen op onzekere scheepvaart

Problemen in de scheepvaart zorgen voor onzekere internationale handel. Dit zijn drie strategieën om daarmee om te gaan.

Dit gaat er dit jaar gebeuren in de internationale handel

2024 belooft een veelbewogen jaar te worden. Een aantal gebeurtenissen zullen dit jaar de internationale handel beïnvloeden.

Wat betekent een oorlogseconomie voor Nederland?

Er is steeds meer steun voor het invoeren van een oorlogseconomie in Nederland. Dat heeft serieuze gevolgen voor de internationale handel.