Logistiek & transport

Je moet te allen tijde zicht hebben op je goederenstroom. HB SmartTrade helpt je door precies te weten wanneer goederen bij klanten aankomen tot het met één druk op de knop kunnen formuleren van antwoorden voor de douane.

Transportorders transportopdracht transportordernummer

De transportorder-functionaliteit maakt het makkelijk om meerdere inkoop- of verkoopdocumenten te combineren in een transportopdracht. Hiermee kan in een keer het beheer van bijvoorbeeld ETD- of ETA-tijden worden gedaan. Vanuit deze functionaliteit is het ook weer mogelijk om direct de onderliggende inkoop- of verkoopregels te boeken. Het gebruik van transportorders maakt het ook veel makkelijker om aankoopfacturen op basis van container- of transportordernummer te verwerken.

Transporttijden vastleggen met transportmethode

Het is mogelijk om geschatte transporttijden tussen twee punten (plaatsen/havens) in het systeem vast te leggen, op basis van een transportmethode (zee, lucht, weg enz.).

Goederen onderweg boeken eenvoudig transfereren

Het is eenvoudig om goederen onderweg te boeken indien men eigenaar van de goederen is zodra deze uit de haven vertrokken zijn. Deze zijn zowel in aantal als waarde direct zichtbaar in Business Central. Vanuit de goederen onderweg locatie kunnen de artikelen eenvoudig getransfereerd worden naar de eindbestemming.

Transporttarieven tarieven toeslagen

Het is mogelijk om per expediteur, land en soort pakket aan te geven welke tarieven gelden. Naast deze standaardtarieven kunnen ook tarieven/toeslagen voor moeilijk bereikbare gebieden worden ingesteld, op basis van een postcodereeks. Indien de tarieven zijn ingesteld, kun je hiermee vooraf de transportkosten inzichtelijk krijgen en de beste transporteur selecteren.

Transportplanning bewegingen transportmiddelen volgen

Hiermee kunnen de bewegingen van de transportmiddelen gevolgd worden, bijvoorbeeld verplaatsing van schepen, vluchten en ritten met vrachtwagens.