HB SmartTrade – logistiek/transport

Transportmiddelen

In HB SmartTrade is het mogelijk om gebruikte transportmiddelen vast te leggen. Dit kunnen gegevens zijn over vrachtwagens, waarvan bijvoorbeeld het kenteken en de chauffeur worden vastgelegd. Als er veel gewerkt wordt met (container)schepen, kan hiervan de informatie worden opgeslagen. Een voorbeeld hiervan is het IMO-nummer, waarmee ook de actuele posities van schepen getoond kunnen worden.

Transportorders

De transportorder-
functionaliteit maakt het makkelijk om meerdere inkoop- of verkoopdocumenten te combineren in een transportopdracht. Hiermee kan in een keer het beheer van bijvoorbeeld ETD- of ETA-tijden worden gedaan. Vanuit deze functionaliteit is het ook weer mogelijk om direct de onderliggende inkoop- of verkoopregels te boeken. Het gebruik van transportorders maakt het ook veel makkelijker om aankoopfacturen op basis van container- of transportordernummer te verwerken.

Transporttijden

Het is mogelijk om geschatte transporttijden tussen twee punten (plaatsen/havens) in het systeem vast te leggen, op basis van een transportmethode (zee, lucht, weg enz.).

Pallet/Container

Per inkoop- of verkoopdocument is instelbaar welke pallets worden uitgeleverd (of ontvangen). Indien gewerkt wordt met EDI- berichten en een klant eist dat er ladingdragers vermeld worden, kan dit eenvoudig en snel worden verwerkt. Naast het niveau van pallets, kan ook worden aangegeven in welke container(s) artikelen worden vervoerd.

Goederen onderweg

Het is eenvoudig om goederen onderweg te boeken indien men eigenaar van de goederen is zodra deze uit de haven vertrokken zijn. Deze zijn zowel in aantal als waarde direct zichtbaar in Business Central. Vanuit de goederen onderweg locatie kunnen de artikelen eenvoudig getransfereerd worden naar de eindbestemming.

Transporttarieven

Het is mogelijk om per expediteur, land en soort pakket aan te geven welke tarieven gelden. Naast deze standaardtarieven kunnen ook tarieven/toeslagen voor moeilijk bereikbare gebieden worden ingesteld, op basis van een postcodereeks. Indien de tarieven zijn ingesteld, kun je hiermee vooraf de transportkosten inzichtelijk krijgen en de beste transporteur selecteren.

Transportplanning

Hiermee kunnen de bewegingen van de transportmiddelen gevolgd worden, bijvoorbeeld verplaatsing van schepen, vluchten en ritten met vrachtwagens.