HB SmartTrade – artikelen

Artikelstatus

HB SmartTrade bevat een tabel waarin zelf artikelstatussen beheerd kunnen worden. Per status is dan weer instelbaar of artikelen gebruikt kunnen worden in inkoop- of verkoopdocumenten. Ook kan de weergave van artikelen hiermee gestuurd worden (bijvoorbeeld vervallen artikelen in rood).

Inhoud per soort

De eenheden van een artikel zijn opgenomen in de artikeleenhedentabel. In HB SmartTrade kan vervolgens weer voor iedere artikeleenheid aangegeven worden hoeveel er normaliter in of op een bepaalde pallet (blok, euro etc. ) of container (20Ft, 40Ft etc.) passen. Hiermee wordt bijvoorbeeld het aandeel van een artikel in een container berekend, iets wat later weer gebruikt kan worden bij het boeken van een inkoopfactuur.

Standaard artikeltoeslagen

Hiermee is het mogelijk om aan een artikel een vaste toeslag of grootboekrekening te koppelen. Bij het invoegen van het artikel op een inkoop-of verkooporder wordt de toeslag vervolgens automatisch opgenomen in het document.

Gewicht/
volumecodes

Als er veel gewerkt wordt met dezelfde verpakkingen of artikelsoorten, dan is het mogelijk om hiervoor een code te definiƫren in de tabel met gewichten en volumes. Als de code gekozen wordt voor het artikel worden de kenmerken (bruto/netto gewicht, volume) direct meegenomen naar het artikel. Het is in HB SmartTrade ook mogelijk om aan te geven welke eenheid er voor gewichten gebruikt moet worden (gram, kilogram of ton).

Merken

HB SmartTrade bevat een aparte tabel waarin merken (en eventueel een afbeelding) kunnen worden opgenomen. Merken zijn kenmerken in de artikeltabel en worden ook meegenomen in alle artikelposten.

Centraal gegevensbeheer

Als er meerdere administraties in een database zitten, kan er voor gekozen worden om bepaalde tabellen centraal vast te leggen. Via de centrale gegevensbeheermodule kunnen deze centrale tabellen vervolgens gesynchroniseerd worden naar de onderliggende administraties.

Ordersoorten

De tabel met ordersoorten kan helemaal zelf worden ingericht. Per ordersoort zijn een aantal standaardwaarden in te stellen, zoals de verzendwijze, betalingsconditie en expediteur. Deze waarden overschrijven de waarden die gelden bij een klant of leverancier. Door te werken met ordersoorten hoeven gebruikers zelf minder velden in te vullen of te wijzigen.